• The project was won in a competition for the extension of Museum of Artistic Process and Public Art, Lund, whose unique collection is focused on artistic process. The current building is a cluster of several additions resulting into a closed block facing the park. The new extension contains a double height foyer and a restaurant connected to a terrace facing south, in an open composition aiming to reconnect the museum, the park, and the city. The two bent weathering steel volumes introduces a new material in relation to the raw concrete museum building and the brick architecture of the University campus. Like the movement of an idea, the museum materiality will constantly evolve with time. The floating window layout offers multiple views across the rooms and towards the park, as artworks on a wall. Skissernas Museum was awarded the finest Swedish honor in architecture; the 2017 Kasper Salin Prize, and became Museum of the Year in Sweden in 2019. Photos by Åke E:son Lindman.

  • Share: Twitter Facebook Pinterest Tumblr Google+